uw organisatie & markt

Wilt u ….

  • een nieuw bedrijf opstarten?
  • slim inspelen op een veranderende markt en omgeving?
  • herpositioneren vanwege een krimp, stagnatie of groei?
  • een product of dienst introduceren of een samenwerking aangaan?
  • een financieringsaanvraag doen?
  • een langetermijnrelatie opbouwen met zowel alle interne als externe stakeholders op basis van een goede reputatie en hiermee het bedrijfsresultaat verbeteren?
  • vanuit visie en organisatiewaarden invulling geven aan verandertrajecten?

 

Richtinggevende businesspositionering

shutterstock_110884979_kleinerBij het schrijven van het ondernemingsplan, het (meerjaren) beleidsplan, de marketing- of veranderstrategie* stuit u op vragen die te maken hebben met de organisatie- en marktpositionering. Hierbij gaat het om een sterke analyse van de organisatie en de markt, een richtinggevende visie en de keuze hoe je hierop als organisatie wilt en kunt inspelen (missie, waarden en organisatievariabelen).

 

Business development

Ga op zoek naar uw marktpositie.Wat zijn interessante (nieuwe) doelgroepen, afzetmarkten en -kanalen en businessmodellen? Hoe haalt u meer uit de dingen die u al (goed) kunt en doet? Passen de mogelijkheden nog bij de organisatie en welke verandering of verrijking is (intern) nodig om kansen te benutten? Kortom, vragen genoeg. Soms is het prettig om door deze vragen geleid te worden en zelf deel te mogen nemen aan de discussie.

 

Rol van Aan Z®

Aan Z® neemt deze begeleidende rol graag voor haar rekening. Door middel van (een) sessie(s) helpt ze met het bepalen van de belangrijkste uitgangspunten voor de strategische blauwdruk. Ze analyseert, daagt uit, reflecteert en helpt om keuzes te maken en valkuilen en kansen te zien – zowel intern als extern.

 

(Her)positionering: voor wie

Zowel voor grote als kleine organisaties en zelfstandigen.

Informeer naar de mogelijkheden of neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek:

Contact_fw

 

 

* Verandermanagement: informeer naar de maatwerk mogelijkheden en werkwijze.